Tips till förstagångsförälder!

Grattis till graviditeten!

Här specificerar vi produkter som ofta efterfrågas av våra kunder och förhoppningsvis blir det lättare för dig som förstagångsförälder att sondera terrängen i djungeln av babyprodukter. Vi är experter på vårt område och vi hjälper dig mer än gärna med alla dina frågor.

Barnvagnlänk till guiden

Tillbehör till barnvagnen – Beroende på vad som medföljer till er vagn så kan det vara bra att i alla fall direkt köpa till ett passande regnskydd och myggnät. Det kommer att behövas och skyddar både vagnen och ditt barn.

 

Hem från BB

Babyskydd så ni kan ta er hem ifrån BB. Här är det bra att ni redan innan ni börjar kolla på babyskydd kikar på vad ni har för förutsättningar i bilen. Har ni isofix eller behöver ni ett babyskydd som går att bälta fast med bilens eget bälte. Det är oftast rätt smidigt att köpa till en bas till bilen för att enkelt bara kunna klicka på babyskyddet på basen när man ska iväg så slipper man momentet att alltid behöva bälta fast babyskyddet vid varje åktur. Vill du ha möjligheten att kunna klicka babyskyddet på vagnen så är det bra att kolla så att babyskyddet är kompatibelt med barnvagnen ni är intresserade av.

 

Väska till alla grejer – En väska som rymmer allt ni behöver till bebisen är ovärderligt när man ska ta sig iväg. Många köper en specifik skötväska men det går lika bra att använda en väska som ni har sedan innan. Däremot medföljer det oftast ”bra-att-ha” saker i en skötväska, som t.ex. en skötbädd och remmar att fästa väskan på vagnen. Denna väskan är även perfekt att ha med som bebisens BB-väska.

 

 

Mysigt ställe att sova på

Babynest brukar vara väldigt uppskattat att ha som förälder. Det finns babynest som går att bära med sig med bärhandtag. Vissa passar perfekt i vagnen så att bebisen får det mer ombonat och får ligga på en trygg plats oavsett vart du sätter nestet någonstans. Jättesmidigt med en liten sovplats i den stora spjälsängen eller vaggan som även där gör att barnet känner sig mer trygg och ombonad.

Amning eller flaskmatning

Detta kan vara svårt att veta i förväg vad som kommer funka för er. Är tanken att ni vill försöka amma så är det bra att ändå komplettera med en enklare manuell bröstpump för att hjälpa till att få igång flödet och för att kunna släppa den första spänningen i brösten när mjölken väl runnit till. För barnet kan det vara svårt att greppa ett bröst som är väldigt spänt. Ett måste om ni ska amma är att köpa amningsinlägg med god uppsugningsförmåga som stoppas in i BH:n för att motverka läckage.
Har man inga planer på att amma men ändå vill kunna erbjuda sitt barn den värdefulla bröstmjölken så har vi elektiska bröstpumpar som är effektiva och som gör det möjligt att få ut mjölk att frysa in för senare användning.

Vill man istället ge flaska med ersättning så har vi många olika flaskor som passar perfekt för ersättning. Oftast har dinapparna (den del i silikon eller latex som barnet suger på) olika storlekar på hålet beroende på vilket flöde barnet klarar av att ta emot. Vissa dinappar är märkta med antal månader för att ge en lättare fingervisning. Tycker du att matningen tar lång tid och att ditt barn blir otålig så kan det vara bra att gå upp en storlek i dinapp. Eller åt andra hållet att matningen går alldeles för fort och att ditt barn t.ex. har mycket ersättning i mungipan som kanske till och med rinner ut, då är det snarare en mindre storlek som behövs.

Kyla eller värme

Beroende på om du väntar en sommarbebis eller vinterbebis så skiljer ju förberedelserna sig lite åt. Får du en sommarbebis så ladda upp med svala filtar och ett ventilerande fårskinn för att ge barnet de bästa förutsättningarna för att hålla en bra temperatur i vagnen och i babynestet. Man kan även kika på solskydd som t.ex. en barnvagnsgardin eller solparasoll för att barnet ska slippa direkt solljus.

Är bebis däremot beräknad under vintern så kan det vara bra att förbereda med tjockare lager som en åkpåse till babyskyddet som även passar i liggdelen. Lite varmare filtar eller ett täcke till vagnen när ni är ute är ju annars att föredra. Även här funkar ett fårskinn perfekt då den håller barnet varmt.
Ett litet set med mössa, vantar och tossor är verkligen nödvändigt om man vet med sig att man ska vara ute mycket. Sen rekommenderas det att nyfödda även ska ha en tunnare mössa på sig inomhus, så ladda upp med ett gäng tunnare mössor som ni kan variera mellan den första tiden.

Sköta

Någonstans att byta blöja. Antingen kör man all in och köper ett skötbord med skötbädd som oftast har förvaringshyllor och lådor för att ha allting nära till hands. Eller om man har ont om plats så räcker det lika bra med bara en skötbädd att lägga på t.ex. sängen eller på golvet. Här skulle vi i så fall rekommendera en skötbädd med hård botten som står stabilt även på lite mjukare underlag. Och en förvaringslåda/väska man enkelt kan ha nära till hands med våtservetter, blöjor, puder och krämer.

Förbered inför livets första bad med en badbalja och stöd för nyfödd. Finns badbaljor som enkelt går att fälla ihop när det inte används för att ta så liten plats som möjligt. Badtermometer som visar temperaturen i vatten är ett måste för att säkerställa att barnet inte badar för varmt eller för kallt. Badvatten ska gärna innehålla lite babyolja för att återfukta bebisens känsliga hud.

Torrt & rent

Små handdukar eller tvättlappar kommer behövas hela tiden. Försök ha några nära till hands när det är dags för att mata ditt barn. Torka snabbt bort spill eller kräk sedan är det bara att tvätta och återanvända igen. Måsten som att tvätta kan ta ett tag innan man får rutin på när bebisen är nyfödd, tänk därför att man aldrig kan ha för många tvättlappar.

Dregglisar kommer de flesta föräldrar att älska när man väl får användning för dessa. Barnet kommer förmodligen göra av med många ombyten per dag! Minimera risken att behöva byta om på bebisen hela tiden genom att knäppa en dregglis om nacken.

Håll koll på bebisen

Antingen sover ni när bebisen sover p.g.a. utmattning eller så försöker ni passa på att få gjort lite annat under tiden. Då är en babyvakt en bra investering. Finns många olika modeller både med eller utan video.

Lyxiga hjälpmedel

Sleepytroll kan hjälpa till väldigt mycket under dagarna. Sover bebisen inte vidare i vagnen? Då kan man fästa Sleepytroll på handtaget så vaggar den ditt barn till sömns igen.

Nappförvaring

Om ditt barn tar napp så kan det vara bra att köpa till ett litet fodral där ni kan förvara napparna så att de håller sig rena när ni är iväg.

Sätt ner barnet en stund

Och vila dina armar. I en klassisk babysitter övar barnet upp sin motorik och tar själv fart på gungningen samtidigt som rörelsen har en lugnande effekt på ditt barn.
Om barnet ofta vill vara i rörelse och inte nöjer sig med att ligga still en stund så kan ni lyxa till det med en elektisk babysitter.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
  • Fri frakt över 499 kr
  • Prismatchning
  • Öppet köp i 365 dagar!
Svea Postnord Mastercard Visa